Speciaal voor de supporters van CIWF koos schrijfster en presentatrice Laura de Grave drie recepten uit haar nieuwste kookboek ‘Lekker lokaal’. Inspiratie voor je kerstdiner of voor wanneer je maar wilt!
Het zijn Nederlandse gerechten, vegetarisch én lokaal: dus goed voor de dieren en het milieu.
Voorgerecht: Gebakken spitskool |
|
Hoofdgerecht: ‘Biefstuk’ van rodekool |
|
Nagerecht: Eenpersoons appeltaart |
Speciale actie: word donateur en krijg ‘Lekker lokaal’ cadeau
Benieuwd naar alle recepten van Laura? Als je nu maandelijkse donateur wordt, ontvang je het kookboek ‘Lekker lokaal’ t.w.v. €30 cadeau! Dus grijp je kans en doe mee met deze eenmalige decemberactie!
Lekker lokaal
Laura de Grave reisde (op een elektrische motor) heel Nederland door op zoek naar authentieke Nederlandse gerechten van lokale producten.
In ‘Lekker lokaal’ vertelt ze welke producten je in welk seizoen kunt vinden en hoe je daar vervolgens de lekkerste vegetarische gerechten mee kookt. Ze geeft de Nederlandse keuken een bijzondere twist: wat dacht je van ‘kibbeling’ van bloemkool, wortel-worstenbroodjes of pompoenpoffertjes?
Vegetarisch eten is niet alleen beter voor de dieren, maar ook voor het milieu en het klimaat. Door lokale producten te gebruiken verminder je bovendien je voedselkilometers en steun je lokale boeren.
Laura de Grave (1987) is culinair journalist, kookboekenauteur en presentator. Als freelancer werkt ze voor culinaire tijdschriften waaronder Foodies Magazine en Allerhande. Ze schreef diverse boeken en presenteerde de video-serie Lekker Lokaal voor 24Kitchen en het Algemeen Dagblad.
Foto’s: Jan Bartelsman