Blog
Minder vlees, beter klimaat!
De klimaattop in Parijs is in volle gang. De verwachtingen zijn hoog, maar één ding is zeker: er wordt niet gesproken over het verminderen van de vleesconsumptie.
Lees meerEmbryofabriek voor superkoeien moet er niet komen
Internetmiljonair Kees Koolen heeft een vergunning aangevraagd om in het Gelderse Wichmond een megastal voor bijna 1500 koeien te mogen bouwen. Terecht maken omwonenden zich grote zorgen over de schadelijke gevolgen voor het landschap en het…
Lees meerVoedselverspilling voor veevoer onbesproken
Deze week vergaderen in Den Haag zo'n 400 afgevaardigden uit de hele wereld over voedselverspilling. Staatssecretaris Dijksma organiseert de conferentie. In haar openingstoespraak sprak zij mooie en ferme woorden.
Lees meerRedt poep de koe?
Nederlandse koeien poepen te veel. Dat weten we al langer. Vooruitlopend op de afschaffing van het melkquotum breidde de Nederlandse melkveehouderij echter zó sterk uit dat de hoeveelheid poep nu de spuigaten uitloopt.
Lees meerBiggen mét ballen is de norm
Staatssecretaris Dijksma wil het castreren van jonge biggen niet verbieden. Dat schreef zij deze week aan de Tweede Kamer, naar aanleiding van berichten dat een toenemend aantal boeren deze nare ingreep weer toepast.
Lees meerDierenwelzijn: in het oosten komt de zon op
Welke toekomst willen we voor de Nederlandse veehouderij? Grenzeloos doorgroeien, zoals Rutte wenst, en nog verder intensiveren? Of nemen wij een voorbeeld aan onze oosterburen?
Lees meerAntibioticareductie: kuur afmaken!
In de komende 15 jaar dreigt het antibioticagebruik in de veehouderij met 67% te stijgen, blijkt uit onderzoek dat deze week in het nieuws kwam.
Lees meerRutte paait boeren met onhaalbare beloften
Volgende week zijn er verkiezingen en Mark Rutte is op oorlogspad. Afgelopen zaterdag sprak de premier ferme taal op een bijeenkomst van boerenvakbond LTO-Noord in Apeldoorn. Wat hij zei, loog er niet om, als we Boerderij.nl mogen geloven.
Lees meerVleesetiket moet vertellen hoe dieren leefden
Deze week stemde het Europees parlement voor het verplicht, op het etiket, vermelden van het land van herkomst van vlees dat in andere producten verwerkt is.
Lees meerOverheid aan zet na afwijzen 'Kip van morgen'
Afspraken die supermarkten maakten om het welzijn van vleeskuikens te verbeteren zijn, volgens de Autoriteit Consument en Markt (ACM), niet toegestaan. Als de aanpak via de markt niet lukt, is de overheid aan zet.
Lees meer- 1