Philip Lymbery, onze Global CEO, heeft een bijzondere rol gekregen bij de VN-top over Voedselsystemen in september dit jaar. Als Food Systems Champion zal hij zich inzetten om dierenwelzijn op de kaart te zetten bij overheden wereldwijd.
De VN-top over Voedselsystemen heeft als doel om de manier waarop we voedsel produceren te veranderen, om zo bij te dragen aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) voor 2030.
Philip Lymbery: “Ik ben vereerd met mijn benoeming tot Food Systems Champion en daarmee dierenwelzijnsorganisaties in Europa en daarbuiten te mogen vertegenwoordigen. Het is belangrijker dan ooit voor de mens, voor de dieren en voor al het leven op aarde dat we onze voedselsystemen daadwerkelijk gaan verduurzamen. Ik ben vastberaden en buitengewoon enthousiast om mee te werken aan de doelen van de VN-top, zowel nu als in de toekomst, om zo gezamenlijk de SDG’s voor 2030 te behalen.’
Naar een duurzaam en diervriendelijker voedselsysteem
Om op een duurzame en gezonde manier de wereld te voeden, moet er een einde komen aan de huidige vee-industrie en moeten we overstappen op een nieuw voedselsysteem, waarbij we meer plantaardig eten en samenwerken met de natuur. De vee-industrie, waar duizenden dieren opgesloten zitten in overvolle kooien en stallen, leidt niet alleen tot vreselijk dierenleed, maar is ook een risico voor de gezondheid van mensen en dieren. Bovendien leidt ze tot ernstige milieuvervuiling en verlies aan biodiversiteit, doordat regenwouden verdwijnen voor sojaplantages om veevoer te verbouwen.
Ons huidige wereldwijde voedselsysteem is zelfs de grootste oorzaak van het verlies aan biodiversiteit. Dat was een van de conclusies uit het Chatham House rapport dat we kortgeleden presenteerden in samenwerking met het VN Milieuprogramma (UNEP) en de onafhankelijke denktank Chatham House. Lees hier meer over het rapport.