Internationale actiedag: stop verre veetransporten
Gepubliceerd op 8-6-2021
Op 14 juni organiseren we voor de zesde keer de internationale actiedag tegen verre veetransporten. Over de hele wereld komen mensen in actie om aandacht te vragen voor het vreselijke dierenleed. Dit jaar gaan we vanwege de coronamaatregelen niet de straat op, maar voeren we online actie.
Teken de petitie
Roep de Europese Commissie op een einde te maken aan het dierenleed en verre veetransporten naar verre landen buiten de EU te verbieden. Teken hier de petitie.
Teken tegen verre veetransporten
Kom nu in actie en vraag de Europese Commissie om een verbod op verre veetransporten.
Tussen 11.00-14.00 uur organiseren we een wereldwijde twitterstorm. Duizenden mensen over de hele wereld zullen zich tegelijkertijd uitspreken voor een einde aan het gruwelijke gesleep met dieren.
Gebruik je Twitter? Gebruik onderstaande knoppen om de actie te delen. Klik op alle drie, het zijn verschillende tweets.
Maak je een eigen tweet, vergeet dan niet #BanLiveExports toe te voegen. Retweet vervolgens zoveel mogelijk berichten die de actie ondersteunen.
Laat je zien op social media
Laat op social media aan iedereen zien dat jij tegen verre veetransporten bent en de actiedag steunt. Meld je aan via het Facebook evenement en deel berichten en video’s.
Maak een selfie met onze virtuele dierenmaskers en deel ‘m
Het is de zesde keer dat wij samen met dierenbeschermers over de hele wereld de internationale actiedag tegen verre veetransporten organiseren. Vorig jaar deden duizenden mensen uit ruim dertig landen mee. Eerdere jaren gingen mensen over de hele wereld de straat op, van Nepal tot Nieuw-Zeeland en van Portugal tot Noord-Amerika. In Nederland reden we onder andere de hele dag met videoschermen door het land om aandacht te vragen voor het leed.
De actiedag is op 14 juni, omdat er 6 jaar geleden op die dag een vreselijke ramp plaatsvond, waarbij 13.000 schapen een gruwelijke dood stierven aan boord van een transportschip. Het schip vertrok op 21 mei uit Roemenië, maar kon door fouten niet aanmeren in het land van bestemming en bleef ruim 3 weken op zee. Uiteindelijk meerde het aan in Somalië op 14 juni. Alle dieren waren toen gestorven van uitdroging, honger en uitputting.
Helaas is dit verhaal slechts een van de vele voorbeelden van vreselijke misstanden tijdens verre veetransporten. Dagelijks worden duizenden dieren op transport gesteld in overvolle wagens en schepen naar verre bestemmingen. Uren zonder eten en drinken, verstikkende hitte, verwondingen en overvolle laadruimtes. Wantoestanden zijn er op grote schaal en over de hele wereld. Daarom voeren wij internationaal campagne om een einde te maken aan verre veetransporten.
Al voor €5,- per maand help je mee miljoenen dieren een beter leven te geven
Het is de hoogste tijd dat er meer bewustzijn komt over vissenleed🐟 Daarom willen wij voor kerst een aangrijpende spot in de bioscoop vertonen! Help je mee? 💪
Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.
Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).