Zoekpictogram

News Section Icon Gepubliceerd op 24-9-2024

Weer een schrijnend voorbeeld van het vreselijke dierenleed bij verre veetransporten zijn de tienduizenden kalfjes die jaarlijks per schip van Hawaii naar het vasteland van de Verenigde Staten worden vervoerd. Op elkaar gepropt in containers, zogenaamd ‘cowtainers’, zijn de dieren zo’n 6 dagen onderweg en raken uitgeput en vaak ziek.

Onze Amerikaanse CIWF-collega’s voeren actie voor een einde aan deze handel en volgden een transport van Hawaiiaanse kalfjes. Bekijk hieronder de beelden.

Het Amerikaanse CIWF-team doet al langer onderzoek naar deze transporten. Op hun website vind je meer informatie.

Meer weten?

Compassion in World Farming voert internationaal actie voor een einde aan verre veetransporten. Zo strijden wij in Europa onder andere voor een einde aan transporten naar verre landen buiten de EU, een maximum transportduur van 8 uur (en 4 uur voor konijnen en kippen) en veel strengere controles en handhaving. Meer informatie over het dierenleed bij verre veetransporten in Europa en de grote rol die Nederland daarin speelt vind je in het rapport (Engelstalig) dat we samen met collega-organisatie Eurogroup for Animals publiceerden.

Help ook mee!

Uitputting, dorst, hitte, verwondingen, het dierenleed tijdens verre veetransporten is schrijnend. Met onze supporters voeren wij daarom nationaal en internationaal campagne voor een einde aan verre veetransporten. Jij kunt ook meehelpen: steun ons werk voor de dieren vandaag met een donatie. 

Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).