Zoekpictogram

Actie: Roep Brussel op kooien te verbieden

News Section Icon Gepubliceerd op 17-10-2024

Voor het Europees Parlement in Brussel staan meerdere kooien, gevuld met dierenknuffels. In het midden staat een bord met: End The Cage Age. Stop the suffering.

Op 14 oktober, Wereldactiedag tegen kooien, voerden wij actie in Brussel. Het is een cruciaal moment: binnenkort worden de nieuwe Eurocommissarissen (vergelijkbaar met ministers in Nederland) benoemd en hun opdracht wordt vastgesteld. Dit is heel belangrijk, want zij kunnen het verschil maken voor honderden miljoenen kippen, konijnen en varkens die nu nog hun dagen slijten in krappe kooien.

Eerder beloofde de Europese Commissie, in reactie op ons Europees burgerinitiatief, wetsvoorstellen te maken voor een einde aan het gebruik van kooien in de veehouderij. Maar ze is haar belofte nog altijd niet nagekomen. Dit is onacceptabel.

Jij kunt nu meehelpen en je stem laten horen. Stuur een mail naar de Europese Commissie en de kandidaat-commissarissen en laten weten dat het kooiverbod er nu moet komen!

Actie voor het Europees Parlement

Vlak voor het Europees Parlement voerden wij actie met kooien en pluche dieren. Verschillende Europarlementariërs betuigden hun steun en haalden symbolisch de dieren uit de kooien.

Dieren hebben al veel te lang gewacht. Dus kom met die wetsvoorstellen en maak een einde aan de kooien. End the Cage Age!

Anja Hazekamp, Nederlands Europarlementariër.

Europarlementariër Anja Hazekamp poseert met een kippenknuffel bij onze "Stop de kooien" actie voor het Europees Parlement in Brussel. Ze staat tussen de andere kooien, die gevuld zijn met knuffeldieren.
Europarlementariër Anja Hazekamp betuigt haar steun.

Geen enkel dier hoort in een kooi

Elk jaar leven in Europa zo'n 300 miljoen dieren in krappe kooien. Kippen die hun vleugels niet kunnen strekken, konijnen die niet kunnen huppelen of springen en moedervarkens die niet goed voor hun biggen kunnen zorgen omdat ze klem staan tussen stalen stangen. Er moet een einde komen aan dit vreselijke dierenleed en daarom voeren wij campagne.

Een grote hoeveelheid kippen staat op elkaar gepropt in een lange rij kooien. Zij hebben nauwelijks beweegruimte. Boven en onder deze rij nog meer van dezelfde kooien.

Maar liefst 1,4 miljoen Europeanen tekenden het Europees burgerinitiatief voor een einde aan alle kooien voor varkens, kippen, konijnen, kalfjes, kwartels, eenden en ganzen. Ook uit opinieonderzoek van de Europese Commissie zelf blijkt dat overgrote meerderheid (89%) van de Europeanen een verbod op kooien in de veehouderij wil. 

Tevens scharen grote voedselbedrijven zich achter een Europees kooiverbod. Inmiddels zijn wij een rechtszaak gestart om de Europese Commissie zich aan haar belofte te houden. Vorige maand spraken grote Europese organisaties rond de veehouderij, waaronder belangenorganisaties van boeren, zich unaniem uit voor het afschaffen van de kooien. Een belangrijke stap, maar natuurlijk gaan wij samen met onze supporters op volle kracht door totdat alle dieren uit de kooien zijn.

Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).