Zoekpictogram

Als de coronacrisis één ding duidelijk maakt, is dat het van levensbelang is om anders met dieren om te gaan. De handel in wilde dieren moet aan banden worden gelegd. Maar dat is niet het enige.

De vee-industrie, waar duizenden dieren op elkaar gepropt zitten onder onhygiënische omstandigheden, is niet alleen een gevaar voor de gezondheid van dieren maar ook voor die van mensen.

Wij voeren daarom campagne voor een gezond, duurzaam en diervriendelijker voedselsysteem. In de week van 5 oktober is op megagrote schermen in de grootste treinstations  van Nederland onze indringende videospot te zien.

Het scherm in Amsterdam

Jij kunt in actie komen door je uit te spreken voor een gezonde toekomst zonder vee-industrie. Teken nu de petitie

Actie voor een gezonde toekomst

In de vee-industrie leven duizenden dieren dicht op elkaar gepakt in potdichte stallen. Ze zijn vaak gestrest en zijn verzwakt doordat ze zijn doorgefokt, bijvoorbeeld om onnatuurlijk snel te groeien. Dierziektes kunnen in de volle stallen razendsnel heel veel slachtoffers maken en soms zelfs veranderen in varianten die ook voor mensen gevaarlijk zijn.

Vee-industrie is niet gezond, voor

  • dieren: zij zitten dicht op elkaar onder onhygiënische omstandigheden, vaak in hun eigen uitwerpselen
  • mensen: het klimaat in de stallen is óók ongezond voor de boeren en onder andere door stank en fijnstof kunnen omwonenden ziek worden
  • de aarde: de vee-industrie warmt de aarde op en put haar uit. Gezonde oerbossen worden gekapt voor de productie van veevoer

Wetenschappers waarschuwen dat de volgende pandemie uit de vee-industrie kan komen. Eerder dit jaar publiceerden wij ons rapport (Engelstalig) ‘Is the next pandemic on our plate?’ over de gevaren van de huidige vee-industrie en over de noodzaak om over te stappen naar een geheel nieuw en gezond voedselsysteem.

Komt de volgen de pandemie uit de vee-industrie?

 

Als we onze gezondheid, de aarde en het leven van miljarden dieren willen beschermen is het noodzakelijk dat we stoppen met de vee-industrie en omschakelen naar een nieuw en gezond voedselsysteem.

Een dergelijk systeem put de aarde niet uit, maar werkt met natuurlijke kringlopen. Dieren kunnen een rol spelen, maar enkel op een veel kleinere schaal dan in de huidige situatie. Hun welzijn en gezondheid moeten centraal staan en ze moeten voer krijgen dat niet voor menselijke consumptie geschikt is.

Meer informatie

In een internationale petitie roepen we de belangrijkste organisaties, waaronder de Verenigde Naties, de Wereldgezondheidsorganisatie en de Wereldbank op om te kiezen voor een gezonde toekomst en voor een einde aan de vee-industrie. Jij kunt de oproep steunen door hier de petitie te ondertekenen.

Kortgeleden sprak ook de wereldberoemde apenonderzoeker Jane Goodall op onze online conferentie over de grote noodzaak om anders met dieren om te gaan. Je kunt haar boodschap hier bekijken.

Wil je meer weten over de relatie tussen corona en de vee-industrie? Lees dan onze 5 vragen over corona en de dieren in de vee-industrie en ons opinieartikel op Joop.

 

Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).